Brazil: NAPADNUTA srpska violinistkinja

Policija
pixabay.com

Srpsku violinistkinju Veru Stefanović (31) napala su dvojica lopova u brazilskoj luci Resife i naneli joj povrede nožem po glavi.

 

Kako se navodi, jedan od razbojnika je pokušao da joj otme tašnu i ona je pala na zemlju, a kada nije uspeo nožem joj je naneo povrede poglavi.

Vera Stefanović je u Brazilu deo muzičke trupe koja je putovala kruzerom “MSC Poesia”, a Resife je bio jedna od destinacija na turi. Nakon ranjavanja, prebačena je na kruzer gde su joj povrede sanirane.

Njena prijateljica i koleginica, operska pevačica Vera Azavedova kaže da je policija stigla tek 40 minuta kasnije.

Brod koji plovi pod italijanskom zastavom isplovio je iz Buenos Ajresa 27. marta, na turu koja je obuhvatala brojne južnoameričke luke. Poseta Resifeu trebalo je da traje sedam sati i uprkos incidentu završena je bez odlaganja.

U saopštenju brazilske policije, međutim, navodi se da nisu dobili nikakvu prijavu napada. Ipak, policija nakon što je iz medija saznala za incident, započela je istragu istog dana da bi pronašla i uhapsila napadače, navodi “Blic”.

Policajci su se u saopštenju požalili da Vera sa njima nije htela da kontaktira sve do isplovljavanja kruzera iz Resifea. U saopštenju se naglašava da žrtve ovakvih napada incident moraju da prijave najbližoj policijskoj stanici.

„Nakon incidenta Vera Stefanović je odbila ponudu da je odvezemo do stanice gde bi dala izjavu”, navodi se u saopštenju.