ŠOKANTNO! Otac NAMERNO ostavio dete zaključano u kolima i čekao da mališan umre

Žitište
Facebook/Info Centar Zitiste

Britanac Džastin Haris optužen je pred britanskim sudom za ubistvo deteta. On je svog dvogodišnjeg sina ostavio u zagrejanom autu, kako bi imao vremena za seksualne usluge prostitutki i tinejdžera.

 

Sud je došao do SMS poruka koje je Haris razmenjivao sa partnerkom, dok je njegov sin bio zaključan u kolima u periodu od 7 sati, piše britanski Metro.

Haris je u svom svedočenju naveo, da je zaboravio na svog maloletnog sina sa kojim je zajedno krenuo ka obdaništu. Dete je ostalo u kolima parkiranim blizu zgrade u kojoj radi.

Tužilac je na poslednjem ročištu obelodanio sadržaj SMS poruke, rekavši da je ona poslata samo nekoliko minuta posle zaključavanja auta.

– Volim svog sina, ali je oboje trebalo da pobegnemo – sadržaj je pomenute poruke.

Do sada se Haris branio izjavom, da je sa sinom sve do polaska gledao crtane filmove, da bi dete preminlo nekoliko trenutaka posle ulaska u auto.

Tužilac je zatim dokazivao besmislenost Harisovih navoda. Mesto sastanka dvoje ljuavnika udaljeno je samo pola kilometara od parkinga gde je Haris ostavio vozilo sa detetom. Pozicija optuženog je bila takva da je mogao da motri na auto i sina u njemu.

Kasnije je Haris otvorio vrata auta donevši sijalice koje je kupio tokom pauze za ručak. Auto je zatim vozio bez osvrta na miris smrti koji se širio sa zadnjeg sedišta.

Tužilac dodaje da je optuženi toga dana poslao više od 30 poruka seksualne konotacije. U daljem izlaganju Haris je suočen sa neispunjavanjem obaveza predviđenim ugovorom o braku, kojim takođe nije bio zadovoljan.

Suđenje se do novih saznanja odvijalo u blizini Atlante, ali je zbog eventualnog pritiska javnosti proces preseljen u Brunsvik, na obalu Atlantika.

Haris se suočava sa teškom zatvorskom kaznom premda  je tužilac odlučio da odustane od  smrtne kazne.