BROJ POZITIVNIH SKAČE: “Celo društvo treba da preispita svoje ponašanje”

U Srbiji je, prema poslednjem preseku, od posledica kovida 19 preminulo još 15 osoba. Od 15.074 testirana uzorka, 3.588 je bilo pozitivno na koronavirus.

Pixabay.com

Najviše novih slučajeva je u najvećim gradovima. Više od trećine je iz Beograda 1.229. Slede Novi Sad sa 215 novih slučajeva, Niš 186, Vranje 118, Kragujevac 117.

U bolnicama se nalaze 3.832 pacijenta, od kojih su na respiratoru 153 osobe.

Direktorka “Batuta” Verica Jovanović je rekla za RTS da rast broja pozivitnih ukazuje na to da se kovid ambulante posećuju češće, da se radi više testova i da se bolnice pune upravo zbog, kako kaže, potrebe za lečenjem pacijenata i razvoja teških oblika.

Navodi da je broj pozitivnih skače u kontinuitetu i dovodi do toga da “celo društvo treba da preispita svoje ponašanje”.

Predsednik Kine Si Đinping će, prema dogovoru sa predsednikom Srbije, poslati još 500.000 doza vakcina kompanije “Sinofarm”. Vakcine bi u Srbiju trebalo da stignu 5. marta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da članovi Kriznog štaba već dva, tri dana “mere” koje rigoroznije epidemiološke mere da donesu, kako bi se sprečilo prenošenje virusa u epicentrima širenja – skijalištima, a da se ne ugroze ostali koji su poštovali dosadašnje mere.