BROJALI NOVAC CEO DAN: Policija uhapsila prosjaka jer je MALTRETIRAO LJUDE, a u džepu je imao oko 600 HILJADA EVRA

prosjak
pixabay.com

Švedska policija privela je u Upsali prosjaka koji je na ulici pretio i maltretirao ljude koji nisu hteli da mu daju novac.

 

Kad su ga priveli u stanicu, iz džepova njegove jakne počele su da ispadaju novčanice. Policija je na kraju utvrdila da prosjak kod sebe ukupno ima oko šest miliona kruna, odnosno oko 600.000 evra.

Nikad nisam čuo da se ovoliko novca pojavilo u nekoj ovakvoj situaciji. Bilo je sve više i više svežnjeva. Svako ko šeta naokolo sa šest miliona u kešu biće sumnjiv, izjavo je šef policije Jale Poljarevius.

Budući da najveća švedska novčanica 1.000 kruna, to znači da je prosjak morao kod sebe da ima najmanje 6.000 novčanica. A kako je u gomili novca bilo i dosta sitnih apoena, policiji je trebalo više od jednog radnog dana da prebroji sav novac.

Portparolka policije u Upsali je saopštila da je 55-godišnji muškarac pokušavao da skupi novac za kartu za voz, kako bi mogao da se vrati u svoj dom na zapadu zemlje. Uhapšen je pod sumnjom za pranje novca, za šta u Švedskoj preti kazna od najmanje dve godine zatvora.

Ljudi koji su nas zvali da prijave njegovo ponašanje kažu da je bio veoma ljut kada je od njih tražio novac, rekla je portparolka, dodajući da bi istraga trebalo da utvrdi da li je “prosjak” do novca došao na lutriji ili vršeći neki zločin.loading...