BROJKE DIVLJAJU, DNEVNI PRESEK ALARMANTAN: Korona ponovo oborila REKORD u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 33.163 osoba, od kojih je pozitivno 13.753 dok je, nažalost, 19 osoba preminulo.

Pixabay

Na respiratratorima je 96 pacijenata.

Podsetimo, u Srbiji je juče na korona virus testirano 33.195 osoba, od kojih je bilo rekordnih 12.877 pozitivnih dok su, nažalost, 26 osobe preminule.

Na respiratratorima je bilo 85 pacijenata.

Pre samo dva dana, već je bio oboren rekord u broju zaraženih za 24 sata od početka epidemije koronavirusa u Srbiji kada je bilo 13.693 pozitivnih dok su, nažalost, 22 osobe preminule.

Inače, sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za petak, a biće održana u 15 časova. Očekuje se da bude govora o novim merama, ali i eventualnom produženju školskog raspusta za đake u Srbiji zbog pandemije.

Ipak, ako je sudeći po odluci Tima za škole koja se odnosi na nastavu u Vojvodini, gde raspust neće biti produžen, već će osnovci sledeće nedelje krenuti regularno u školu, a srednjoškolci po kombinovanom modelu, ostaje da se vidi kakav će pristup biti primenjen na ostatak Srbije.

Pored toga, usled divljanja korona virusa i sve lošije epidemiloške situacije, jedan po jedan grad u Srbiji otkazuje ranije zakazane proslave Srpske nove godine. Otkazani su novogodišnji događaji u Beogradu, ali i u Novom Sadu, Valjevu, Vrnjačkoj banji, Somboru…