BROJKE NE SLUTE NA DOBRO: Pet miliona zaraženih u svetu, u Srbiji ponovo trocifren broj inficiranih

U svetu je umrlo gotovo 327.000 ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta.

Pixabay.com

Broj zaraženih Kovidom-19 u svetu premašio je pet miliona, a u poslednja 24 sata u Srbiji ponovo je zabeležen trocifren broj novih slučajeva korona virusa.

Iz Svetske zdravstvene organizacije upozoravaju da je broj zaraženih verovatno i veći, jer mnogi slučajevi nisu registrovani ili dijagnosticirani.

Iako virus usporava u delovima Evrope i Azije, to ne znači da je bitka gotova – 106.000 novih slučajeva je prijavljeno SZO-u u poslednja 24 časa, što je novi rekord od početka epidemije.

Ipak, Grčka najavljuje početak turističke sezone 15. juna, a mnoge avio-kompanije povećavaju broj letova uz, najčešće, obavezne maske i poštovanje mera zaštite.

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminula još jedna osoba, čime je ukupan broj povećan na 235. Ukupno je zaraženo 10.833.

Situacija je i dalje najteža u SAD, gde je zaraženo više od 1,7 miliona ljudi, a sve je teže i u Brazilu koji je zabeležio rekordan dnevni broj umrlih – čak 1.179 ljudi.

U svetu je potvrđeno više od pet miliona slučajeva korona virusa, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. Preminulo je 327.000, a oporavilo se više od 1,7 miliona ljudi.