BROJKE SVE VEĆE? Od korona virusa preminule DVE osobe, broj novozaraženih opet TROCIFREN

Prema poslednjem preseku, od kovida 19 u Srbiji su preminule još dve osobe. U poslednja 24 časa, koronavirus je potvrđen kod još 151 osobe. Testirano 6.139 osoba.

Pixabay.com

Testirano 6.139 osoba

Od kovida 19 u Srbiji su preminule još dve osobe. U poslednja 24 časa, koronavirus je potvrđen kod još 151 osobe.

Na respiratoru 21 pacijent.

Testirano je 6.139 osoba, ukupno milion i 179.721.

Od danas se primenjuju nove mere Kriznog štaba – svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima mogu da rade do 23 časa.

Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje, poručuju nadležni.

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem vajber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj gradana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Zamenica direktora Instituta “Batut” dr Darija Kisić rekla je za RTS da iako smo u ovom momentu jedna od zemalja sa najnižim rizikom za obolevanje od koronavirusa, iskustva iz drugih zemalja su pokazala da se to može promeniti u roku od nedelju dana.

Ne znam da li će više ikada doći vreme da kažemo da smo sigurni, jer gde god da imamo cirkulaciju virusa epidemiološka situacija je nesigurna”, poručuje dr Kisić.

Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji je takva da nas najozbiljnije upozorava da je važno da se poštuju i dosledno sprovode sve donete mere u cilju prevencije i sprečavanja daljeg masovnijeg zaražavanja, izjavio je imunolog Srđa Janković.

Dr Janković je rekao da nije fokus samo na uvođenju rigoroznijih mera već upravo na doslednom sprovođenju već donetih, budući da se do sada pokazalo da je ono bilo dosta relaksirano.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je epidemiološka situacija u studentskim domovima dobra, i da je od početka nastave na fakultetima u Studentskom centru Beograd registrovan jedan slučaj koronavirusa.loading...