BRUKA NA MALOJ MATURI: Pitali su na Kombinovanom testu – KO JE NA SLICI? Odgovori čine da se zapitamo GDE SMO POGREŠILI (FOTO)

Osmaci su juče završili polaganje Male mature rešavanjem Kombinovanog testa. Utisci se još uvek sležu, a na društvenim mrežama dosta paženje je izazvala činjenica da dobar deo đaka nije znao da sa slike prepozna Dositeja Obradovića.

Facebook

Juče je završeno polaganje testova za prijem u srednje škole. Poslednji na redu je bio Kombinovani test sastavljen od pitanja iz biologije, hemije, istorije, fizike i geografije koga se, po sopstvenom priznanju, đaci najviše plaše.

Po izlasku sa polaganja, učenici su listom rekli da su im najveći problem predstavljala četiri pitanja iz istorije a, naročito ono, gde je bilo potrebno prepoznati osobu na slici.

GOTOV JE KOMBINOVANI TEST! Đake su najviše mučila OVA ČETIRI PITANJA IZ ISTORIJE, da li biste vi dali TAČNE ODGOVORE?

Verujemo da je bilo đaka koji su lako prepoznali da je u pitanju Dositej Obradović, prosvetitelj i začetnik srpskog školstva ali, sudeći po komentarima profesora koji su dežurali na prijemnom i odgovorima koji su se pojavili na društvenim mrežama, bilo je i đaka koji nisu imali pojma o kome se radi.

A to je zaista poražavajuće…