BRUKA! SRAMAN PRIZOR na Vračaru, na zgradi u kojoj je nekada živeo BATA ŽIVOJINOVIĆ (FOTO)

Sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu, u kojoj je odrasla i živela filmska legenda Velimir Bata Živojinović, nepoznate osobe skinule su spomen ploču koja je postavljena pre tri godine u čast velikog glumca.

Velimir Bata Živojinović
Printscreen/Youtube

Ploču, ali i mural sa Batinim likom u blizini Beogradskog dramskog, postavio je glumčev višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović kaže da je tužan i razočaran zbog ovog događaja.

“Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala? Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje”, kaže Vujadinović koji je i autor knjige “Valter pre Valtera”.

Kako kaže roditelji našeg glumca kupili su stan u toj zgradi još 1948. i priseća se da su se kao klinci igrali ispred nje.

“Spomen-ploča koju je izradio Dragan Stojanović već je jednom nestala, samo desetak dana pošto je postavljena, ali smo ubrzo napravili drugu”, naglašava Vujadinović za Novosti, i dodaje da će uskoro, i treći put postaviti ploču u Batinu čast.