“Bruka za Beograd i Crvenu zvezdu”: Vulin o hapšenju 130 navijača koji su pravili HAOS kod “Beton” hale

Do nereda je došlo tokom proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji su se sukobili sa obezbeđenjem, koje su činili navijači Partizana.

printscreen/RTS

Više osoba je lakše povređeno, a 130 privedeno u tuči navijača Crvene zvezde i Partizana kod “Beton” hale u Beogradu. Ministar Aleksandar Vulin poručuje da osobe umešane u tuču zaslužuju najoštrije kazne.

Oko 130 osoba, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno je posle tuče kod beogradske “Beton” hale, rekao je Radio-televiziji Srbije ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da će imovinska zaštita, zaštita zdravlja, časti, svakog građanina Beograda i gosta Beograda biti zagarantovana.

Ovo se više neće tolerisati, ovo se nikada više neće desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen – istakao je Vulin.

Ministar je rekao da su među privedenima mahom navijači Crvene zvezde i da je korona posustaje ali ne i ljudska glupost.

Do nereda je došlo tokom proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji su se sukobili sa obezbeđenjem, koje su činili navijači Partizana. Huligani su lomili inventar, a uplašeni gosti su se sakrili u ugostiteljskim objektima.