BRUTALAN NAPAD NA VOZAČA CARGO: Taksista ga vređao, oštetio mu vozilo, a policija štitila nasilnika?

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je danas da je jednog njihovog člana na beogradskom aerodromu napao taksista, šutirao mu kola i polomio retrovizor.

Taksi
Pixabay.com

– Očekujemo najhitriju reakciju institucija. Nasilnik je poznat, nepoznato je samo da li će institucije pasti na testu nezavisnosti i zaštite svojih građana. Hajka na CarGo mora da prestane jer ovakva atmosfera nasilja o kojoj uporno pričamo, preti da ozbiljno eskalira. Mi smo tu za sve naše članove, a Srbija i svi njeni organi moraju da budu tu za sve njene gradjane – kazao je Vučić.

On je naveo da je član Udruženja CarGo V. O. čiju je sigurnost ugrozio taksista, u svom iskazu datom u policiji u Surčinu rekao je da mu se iz suprotnog smera velikom brzinom približilo taksi vozilo uz upaljena duga svetla.

– Sve se desilo prekoputa garaže na aerodromu. Zastao sam da otkucam poruku devojci uz upaljena četiri migavca i tada sam primetio da iz suprotnog smera velikom brzinom dolazi jedno vozilo koje se zaustavilo iza mene i upalio duga svetla. Pomerio sam se, ali je tada vozač izašao i počeo da udara u moja vrata, govoreći mi: “Gubi se odavde”  – naveo je V. O. u svom iskazu.

Kazao je da se uplašio zbog iznenadne i agresivne reakcije taksiste te da se pomerio, ali da je nakon toga taksista krenuo za njim i pokušao da otvori vrata njegovog automobila.

– Tada su usledile strašne pretnje. Rekao je da će me prebiti i psovao mi je majku. Pljunuo je u mene kada sam blago odškrinuo prozor i pitao ga u čemu je problem. Zatvorio sam prozor i uzeo telefon kako bih ga slikao i pozvao policiju. Tada je on izrevoltiran udario nogom u retrovizor, polomio ga i pobegao – rekao je V. O. i dodao da je uslikao automobil i registraciju taksiste i sa tim otišao u policiju da prijavi napad i ugrožavanje sigurnosti.

Predsednik Udruženja CarGo apelovao je na nadležne da što pre istraže ko iz policije štiti taksi kartel jer policija, kako je rekao, “ne samo da nije pomogla članu CarGo-a, već su probali da mu podmetnu lažne tablice, prema kojima počinilac ne bi bio identifikovan”.

– Policija umesto da pomogne, počela je da napada člana našeg udruženja, optužuje i ispituje šta je radio tamo, a ne ko je i zašto probao da ugrozi njegovu sigurnost. Tortura tu nije prestala. Iako je slikao tablice, iz policije su pokušali da ga ubede da je reč o drugim tablicama. Dakle, pokušali su da podmetnu lažne tablice. Zatim, usledili su pozivi sa nepoznatih brojeva i pritisak na našeg člana se nastavio – rekao je Vučić.

On je kazao da očekuje da taksista već danas bude priveden pravdi i da se pokrene postupak protiv njega zbog ugrožavanja sigurnosti, a da će CarGo podneti krivičnu prijavu ukoliko se to ne dogodi.