Pripadnici ministarstva unuutrašnjih poslova Srbije identifikovali su i priveli četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je danas u Jarku udario predstavnika Liberalno demokratske partije, saopštila je služba za informisanje policije.

 

Policajci su osumnjičenog predali nadležnom sudiji za prekršaje u Sremskoj Mitrovici zbog prekršaja o javnom redu i miru.

Do incidenta je došlo  zbog toga što je skup Srpske radikalne stranke (SRS), koji je za danas bio najavljen u Hrtkovcima, onemogućila policija koja je kordonima okružila to vojvođansko selo, a oko 50 pripadnika SRS-a na čelu s liderom Vojislavom Šešeljem, zaustavljeni su u obližnjem selu Jarak, gde su se potom prošetali jednom ulicom.

U jednom trenutku došlo je do koškanja između pripadnika SRS-a i Liberalno demokratske partije (LDP), a aktivista Liberalno demokratske partije Đorđe Žujović je, prema sopstvenom svedočenju, dobio udarac u leđa, pošto su razvili transparent “Šešelj ratni zločinac”.

SRS je najavio skup u Hrktovcima povodom 26. godišnjice mitinga u tom vojvođanskom mestu zbog kojeg je predsednik stranke Vojislav Šašelj u Hagu pravosnažno osuđen za ratni zločin, a Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je njegovo održavanje, kao i održavanje drugih kontraskupova (LPD, Liga socijaldemokrata Vojvodine) iz bezbednosnih razloga. 

Sukob se potom preneo na društvene mreže. Sin Vojislava Šešelja Nikola Šešelj uputio je pretnje Žujovića na Fejsbuku, a objava je ubrzo obrisana.

On je na kao svoju profilnu fotografiju postavio sliku Žujovića uz poruku da će mu “glavu skratiti“, ali je ta objava ubrzo uklonjena.

– Ja ću ti glavu skratiti pa makar mi to bilo poslednje u životu – napisao je on.

Iz LDP za B92.net poručuju da su ovo direktne pretnje smrću.loading...