BRUTALNI SUKOBI JAKUZA: Kad se JAPANSKA MAFIJA obračunava među sobom to je stvarno JEZIVO (VIDEO)

japanska mafija
Screenshot/Youtube

Poslednji put kad se jedna velika frakcija izdvojila iz kriminalne organizacije Jamaguči-gumi, Japan su punih pet godina potresali brutalni sukobi Jakuza. Sva je prilika da se istorija ponavlja jer je japanska policija objavila da se iz te organizacije izdvojila grupa Kobe Jamaguči-gumi.

 

U subotu se u centralnu poslovnu zgradu organizacije Jamaguči-gumi u Mito Sitiju prvo zabio kamion, da bi napadači potom opklolili zgradu i izrešetali mecima. Nije prošlo dugo, a drugi kamion se zabio u drugu zgradu organizacije, ovaj put u prefekturi Mie.

Već sutradan napadači su izrešetali zgradu odmetničke organizacije u prefekturi Ibaraki.

Otkako je otprilike u oktobru došlo do najnovijeg raskola među Jakuzama – japanska policija zabeležila je najmanje 20 sukoba, tučnjava, pucnjava, napada vozilima na zgrade, molotovljevim koktelima, kao i najmanje jedno brutalno ubistvo, i to samog vođe izvorne organizacije Tatsujukija Hišide, kojega su pronašli u kući zavezanih ruku i nogu, kao i glave razbijene metalnom cevi.

Jamaguči-gumi u prevodu znači “Organizacija cvetova ljubavnih trešanja”.

ŠOKANTNI SNIMAK: Manekenka leži u ranama i preklinje supruga da PRESTANE DA JE TUČE

Jakuze, usto, tvrde da uopšte nije reč o grupama koje se bave organizovanim kriminalom, nego da se bave isključivo humanitarnim radom. Pojedini klanovi, tvrde, sačuvaj Bože da bi se sukobljavali, oni su – ako niste znali – u stvari braća.

Njihovie vođe, međutim, priznaju da se u humanitarni rad nekim slučajem ipak ubrajaju i reketirenje, ucene i iznude, ali i tvrde da Jakuze obične građane ne maltretiraju. Koliko japanska policija ne uspeva stati na kraj Jakuzama, pokazuje već i to da je Jamaguči-gumiju prošla godina bila godina posebnog slavlja, stota godišnjica postojanja.

Sukobi su posebno učestali od januara. Prvo su se pobili u tokijskoj četvrti Kabukičo, poznatoj i kao četvrt crvenih svetiljki. Potom su pripadnici stare organizacije samo nekoliko metara od zgrade lokalne uprave tako polomili pripadnika otpadnika da su mu lobanju smrskali o asfalt.

Pozdravi poput molotovljevog koktela kroz prozor kancelarije uredno su podcrtavanje argumenata u svađi koja je nedavno izbila, a kako stvari stoje, more krvi samo što se nije prolilo ulicama japanskih megapolisa.