BRUTALNO UBISTVO: Braća iz Niša osumnjičena za gnusan zločin

Nesrećni biznismen se poznavao sa osumnjičenima koje je angažovao kao građevinske radnike...

policija
Pixabay.com

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv braće N.M. (35) i M. M. (40) iz Niša, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike MIN kopex u Nišu brutalno usmrtili Draška Ranđelovića (46) iz Niša udarajući ga ušicama sekire i čekićem.

Nesrećni biznismen se poznavao sa osumnjičenima koje je angažovao kao građevinske radnike na adaptaciji poslovnih prostorija u krugu fabrike “MIN Kopex” na Bulevaru 12.februar, ne sluteći da će ga lišiti života.

Prema optužnici VJT u Nišu osi se sumnjiče da su u pomenutim prostorijama fabrike u krugu fabrike u Nišu u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, zajednički lišili života Ranđelovića na podmukao način.

Dok su se nalazili u hali firme “MIN Kopeks”, gde ih je svojim vozilom dovezao oštećeni sa kojim su bili u prijateljskim odnosima, osumnjičeni su mu prišli s leđa i zadali mu obojica više udaraca ušicama sekire sa drškom narandžasto-crne boje, u predelu glave, grudnog koša, ramena, ruku i nogu, udarcima šake stisnute u pesnicu, pritiskom i stezanjem prstima na povređene delove – navodi se u optužnici.

Nakon toga, prema navodima optužnice jedan od braće je više puta udario po glavi čekićem – macolom zbog čega je Draško izgubio svest a kada je nesrećni čovek pao, on je nastavio da ga udara macolom nanevši povrede koje su dovele do “ubrzanog popuštanja i prestanka srčanog rada i disanja i predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu od koje je preminuo na licu mesta“.

Nakon toga su okrivljeni otišli sa lica mesta do svoje kuće presvukli se, te se odvezli motorom do mosta u naselju Jagodin mala i u reku bacili džak sa garderobom koju su po dolasku kući skinuli, a potom se vratili u krug firme “MIN Kopeks”, povikali “upomoć” i pozvali policiju, i ispred hale na glavnom ulazu kapije sačekali policiju i doveli ih do hale i tela pokojnog – stoji u optužnici.

Pokušaj prikrivanja zločina nije uspeo. Braća su odmah bili ispitani kao svedoci i pušteni nakon što su ispričali su da im je u četvrtak oko 16 sati gazda rekao da idu na ručak, a dok su izlazili iz kruga fabrike, primetili su čoveka u sivom sakou kako prilazi pogonu. Oni su rekli da im Draško nije naredio da odu, niti je bio neprijatan ili užurban. Tada se mislilo da ključ cele istrage leži u misterioznom posetiocu. Jedan od pravaca istrage išao ka lopovima. Međutim, nakon sahrane biznismena, ispostavilo se da su ubice sve vreme “bile kraj porodice” i da su čak i na sahrani nosili njegov sanduk. Operativci niške kriminalističke policije vešto obavljenog uviđaja na mestu ubistva, operativnim radom i pažljivo prikupljenim dokazima uspeli da povežu zamršeno klupko zločina te da stave lisice na ruke osumnjičenima.

Ono što je za sada još uvke nepoznanica, jeste motiv za ovako brutalan zločin. Oni su optuženi za izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu za koje se može izreći i kazna doživotnog zatvora.