BUDI PRVI DIPLOMIRANI DJ NA SVETU: Megatrend uveo suludi smer, a tek da vidite KO ĆE DA PREDAJE (FOTO)

Univerzitet Megatrend napravio je novi program na svom Fakultetu za kulturu i medije koji omogućava školovanje za puštanje muzike u noćnim klubovima, ali o tom programu nisu obavešteni u novoformiranom Nacionalnom akreditacionom telu, kao ni u Komisiji za akreditaciju koja je do nedavno bila zadžena za akreditacije studijskih programa.

Facebook

Kako pišu današnje Večernje novosti, rektor Megatredna Mića Jovanović tvrdi da program za di-džejeve nije akreditovan, jer im nova akreditacija i ne treba.

On je za Novosti rekao da će “di-džejing” biti nov modul na smeru za odnose sa javnošću Fakulteta za kulturu i medije, na kojem će prve dve godine imati opšte, a u trećoj i četvrtoj stručne predmete.

– U svetu postoje fakulteti za popularnu muziku, ali za akademsko školovanje di-džejeva smo prvi na svetu – rekao je Jovanović i dodao da je fakultet u pregovorima sa svetski poznatim di-džejevima Dejvidom Getom i Bobom Sinklerom da budu pedavači.

U Komisiji za akreditaciju rekli su za Novosti, da takav modul ne može da postoji i da je neophodna nova akreditacija ili doakreditacija za svaku značajnu promenu studijskog programa.