BUDIMO HUMANI – Pomozimo Lenki da ima srećno detinjstvo!

Pošalji poruku - nije teško. Za Lenkino srećno detinjstvo!

budihuman.rs

Lenka je rođena 12.08.2020. godine u Beogradu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je usled komplikacija nastalih pri porođaju ostala bez kiseonika. Odmah je reanimirana i prebačena na Institut za neonatologiju gde su joj izuzetno teško stanje, sanirali. Na institutu je ostala 50 dana.

Ustanovljeno je kašnjenje u psihomotornom razvoju kao i hipo/hipertonija pojedinih grupa mišića, zbog kojih se Lenka još uvek ne okreće na stomak, ne sedi samostalno, ne puzi i ne hoda. Sa 16 meseci starosti, ona još uvek ne govori, a usled oslabljenih refleksa sisanja i gutanja, hranjenje joj je otežano i u najvećoj meri se obavlja pomoću gastrostome.

Uprkos veoma teškom inicijalnom stanju i lošim prognozama, Lenka se do sada pokazala kao veliki borac i zahvaljujući brojnim terapijama i tretmanima koje pohađa, ostvarila je značajan napredak.

Lenka svakodnevno pohađa intenzivne fizikalne tretmane pod nadzorom lekara, vežba sa logopedima, defektolozima i fizioterapeutima.

Pomaka na bolje ima, ali nedovoljno. Pred Lenkom i njenim roditeljima je dug i neizvestan put. Za njeno stanje ne postoji konkretan lek niti garancije da će oporavak biti potpun.

Lenkina porodica želi da istraje u naporima i omogući Lenki što kvalitetniji život.

budihuman.rs

Medicinski tretmani i terapije prevazilaze njihove finansijske mogućnosti, pa se roditelji ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Lenka što pre nastavila sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za kraniosakralne terapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Lenkino lepše sutra! Budimo humani!

Pomozimo Lenki!

IBAN: RS35160600000124856994
SWIFT/BIC: DBDBRSBG