BUDITE BEZ BRIGE: U Crnu Goru i dalje sa ličnom kartom!

Crna Gora
Wikipedia

Vest o tome da građani Srbije u Crnu Goru mogu od danas ući samo sa pasošem potpuna je dezinformacija.

 

MUP nije obavešten ni o kakvim promenama u režimu prelaska granice od strane crnogorskog ministarstva unutrašnjih poslova, a i kolege iz Crne Gore su navele da je reč o potpunoj dezinformaciji, navedeno je u MUP-u.

I Radio-televizija Crne Gore piše da državljani Srbije, kao i do sada, mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo.

U saopštenju crnogorskog ministarstva spoljnih poslova objašnjavaju da kada putuju sa trećim licem, deci do 18 godina, odnosno maloletnim licima, potrebna je pisana i overena saglasnost roditelja.

Takođe, prilikom prelaska granice, bilo da putuju u pratnji roditelja ili trećeg lica, maloletna lica koja ne poseduju ličnu kartu ili putnu ispravu potebno je da sa sobom imaju izvod iz registra rođenih ili zdravstvenu knjižicu. Ovo nije novina, već praksa koja se primenjuje već nekoliko godina, navode iz resora spoljnih poslova.

MUP Crne Gore je odbacio navode pojedinih medija da je veći broj državljanja Srbije vraćen sa državne granice sa Crnom Gorom.