“BUDITE OBAZRIVI”: Kina izdala UPOZORENJE svojim državljanima za putovanje u SAD

Kineske vlasti izdale su danas upozorenje svojim državljanima za putovanje u SAD navodeći da su kineski turisti ispitivani, intervjuisani i podvrgnuti drugim vidovima uznemiravanja, kako je navedeno, od strane američkih državnih službenika.

Beta

Kinesko Ministarstvo spolnih poslova je objavilo saopštenje u kome optužuje američke vlasti da uznemiravaju kineske državljanje koji odolaze u Ameriku i pozvalo svoje sunarodnike da budu obazrivi, preneo je Frans pres.

U upozorenju se pozivaju kineski državljani i organizacije koje finansira Kina u SAD da povećaju obazrivost o svojoj bezbednosti, da povećaju mere predostrožnosti i da reaguju na “primeren i aktivan” način.

Upozorenje je izdato u trenutku kada se pojačava trgovinski rat izmedju dve zemlje i uvode strože imigiracioni propisi u Americi.

Takodje danas je kinesko Ministarstvo kulture i turizma izdalo odvojeno upozorenje za putovanje u SAD, navodeći učestale pucnjave i pljačke u toj zemlji.

Kina je juče izdala upozorenje za kineske studente u SAD pozivajući ih da procene rizike vezane za strože vizne restrikcije uvedene u toj zemlji.