Budite OPREZNI zbog mokrih i klizavih kolovoza

Kolovoz
Beta

Kolovozi na putevima u Srbiji su mokri i klizavi, a saobraćaj je osetno pojačan na svim važnijim deonicama, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja, saopštio je jutros Automoto savez Srbije (AMSS).

 

Na pojedinim deonicama u toku su radovi, a zbog kiše na putevima kroz stenske useke i klisure ima odrona, upozorio je AMSS.

Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je da će tokom praznika biti pojačan rad na naplatnim rampama kako bi se obezbedio nesmetan protok vozila, bez gužvi i zastoja.

Iz tog preduzeća vozačima savetuju da na naplatnim rampama pripreme tačne iznose novca za putarinu, da se vozila ne bi zadržavala.

Do 16. februara od 07.00 do 17.00 časova, na delu autoputa kod petlje Umčari, najavljeni su radovi na izradi temelja za portale, u oba smera, a za saobraćaj će naizmenično biti zatvarane preticajne ili saobraćajne trake.

Kako je najavljeno, u četvrtak 18. februara od 12.10 do 13.30 sati zbog izgradnje deonice izmedju Caričine doline i tunela Manajle, pored železnike pruge na levoj obali Južne Morave, na suprotnoj strani autoputa biće izvedeno miniranje koje neće uticati na saobraćaj.

Od 5. do 16. februara od 07.00 do 17.00 sati na autoputu od petlje Umčari do petlje Vodanj zbog radova saobraćaj će se odvijati u preticajnoj levoj traci. Režim saobraćaja izmenjen je do 19. februara i na delu autoputa u zoni Novog Sada od petlje Temerin do petlje Zrenjanin.

Za kamione i šlepere i dalje je na snazi zabrana kretanja na deonicama:

II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
II B-327 Koceljeva (veza sa dr.putem 21) – Valjevska Kamenica
II A-209 Kraljevo (Kovanluk) – Goč granica sa PZP Kruševac
II A-210 Kopaonik – Rudnica
II A-211 Kopaonik – granica sa PZP Kruševac (Jaram)
II A-201 Sjenica – Krajnoviće – Bare – Vrbnica – dr.granica sa Crnom Gorom (Kumanica)
II A-202 Sjenica – Raždaginja – Bućevo – Karakujića Bunari – Suvi Do – Leskova – Tutin