Bujošević NIJE ODGOVORIO na poziv učesnika protesta Jedan od pet miliona, organizatori sada planiraju da urade OVO!

Glumac Branislav Trifunović poručio je večeras generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću, pošto se nije odazvao pozivu za sastanak sa predstavnicima protesta "Jedan od pet miliona", da će se sigurno videti i pričati.

BETA/EMIL VAS

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” stigli su večeras do zgrade RTS-a pošto su prethodno zatražili sastanak s Bujoševićem i glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a Nenadom Lj. Stefanovićem, povodom načina izveštavanja RTS-a i primedbi da se na javnom servisu neravnopravno tretiraju opozicija i gradjanski protest.

Radnici obezbedjenja na ulazu u zgradu RTS-a kazali su Trifunoviću i ostalim predstavnicima protesta, da su u zgradi samo oni i da je procedurom predvidjeno da ostave psimo kojim traže da ih Bujošević primi, na šta je glumac kazao da su se juče javno najavili.

“Poslaćemo pismo, pa ćemo se videti i pričati sigurno. Oslobodićemo ovu zgradu”, kazao je Trifunović i pozvao učesnike protesta “Jedan od pet miliona” da nastave protestnu šetnju.

Trifunović je ispred zgrade RTS pročitao izajednički apel grupe od 105 profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, kojim su pružili podršku gradjanskim protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Okupljeni su prethodno intenzivno zviždali kako bi ih čuli “ovi što pričaju bajke”.

Ispred zgrade RTS-a istakli su veliki transparent “Pravda za Olivera” Ivanovića.

Nije bilo incidenata, a Trifunović je obraćajući se okupljenima na platou kod Filozofskog fakulteta pozvao okupljene da ne gadjaju zgradu RTS-a.

“Ako ste slučajno poneli nešto da bacate, nemojte bacati molim Vas”, kazao je Trifunović.

Glumac Branislav Trifunović poručio je večeras generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću da će se sigurno videti i pričati.

Trfinović je to kazao nakon što su mu radnici obezbedjenja na ulazu u zgradu RTS-a kazali da su u zgradi samo oni i da je prema proceduri da ostave psimo kojim traže da ih Bujošević primi, na šta je glumac kazao da su se juče javno najavili.

“Poslaćemo pismo, pa ćemo se videti i pričati sigurno. Oslobodićemo ovu zgradu”, kazao je Trifunović i pozvao učesnike protesta “Jedan od pet miliona” da nastave protestnu šetnju.

Trifunović je ispred zgrade RTS pročitao i zajednički apel grupe od 105 profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, kojim su pružili podršku gradjanskim protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Okupljeni su prethodno intenzivno zviždali kako bi ih čuli “ovi što pričaju bajke”, a spred zgrade RTS-a istakli su i veliki transparent “Pravda za Olivera” Ivanovića.

Nije bilo incidenata, a Trifunović je na početku današnjeg protesta pozvao okupljene da ne gadjaju zgradu RTS-a.

“Ako ste slučajno poneli nešto da bacate, nemojte bacati molim vas”, kazao je Trifunović.

Organizatori protesta zatražili su u petak da se sa generalnim direktorom Radio-televizije Srbije i glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a sastanu večeras u 19.30 u zgradi javnog servisa, zbog čega su najavili i duže zadržavanje učesnika protesta ispred zgrade javnog servisa u Takovskoj ulici.

Javni servis na prvom programu sat vremena uživo je prenosio kontramiting koji je organizovala Srpska napredna stranka u danu kada je Beograd posetio predsednik Rusije Vladimir Putin, dok je izveštaj o memorijalnoj šetnji za ubijenog predsednika Incijative SDP Olivera Ivanovića koji su organizovali učesnici protesta “Jedan od pet miliona” dan ranije, trajao tačno 53 sekudne, što kako su ocenili “nije sloboda medija”.