BUKNULO NOVO ŽARIŠTE U SRBIJI: Krizni štab najavljuje nove mere za suzbijanje korona virusa

Poslednji podaci u Srbiji pokazuju da se korona virusom zarazilo još 254 ljudi, a da je troje izgubilo bitku sa kovidom 19.

Pixabay.com

Užice je postalo novo žarište, a situacija u Novom Pazaru je alarmantna. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije danas će zasedati republički Krizni štab.

Direktor Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković” dr Aleksandar Stojanović kaže da je proširen spisak simptoma, pridodati su osip, dijareja, mučnina.

Stojanović navodi da se ne čeka dugo na test na koronavirus, zahvaljujući novootvorenim kovid ambulantama.

Dr Marija Obradović, direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, kaže da im se sve više studenata javlja sa respiratornim tegobama, a 210 ih je do sada bilo pozitivno na koronavirus.

Dr Obradović ističe da je četvrtina zaraženih iz studentskih domova.

Ove nedelje na fakultetima u Srbiji počinju prijemni ispiti. Dekan ETF-a prof. Milo Tomašević kaže da primenjuju sve preporuke Zavoda za javno zdravlje, a prijemni ispit organizuju u tri hale Beogradskog sajma.

Budući studenti ulaziće na nekoliko ulaza, gde će im biti dezinfikovane ruke. Maske su obavezne, a ako je neko nema dobiće je.

Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa zaseda danas i najverovatnije će biti donete nove mere zbog povećanja broja zaraženih.

Očekuje se da će se nove mere odnositi na žarišta, a ne na celu teritoriju Srbije. Prema najavama, najverovatnije će biti ograničen rad restorana, kafića i noćnih klubova. Moguće je i da će maske, pored javng prevoza, biti obavezne i u zatvorenom prostoru.

Ne očekuje se ponovno uvođenje zabrane kretanja.loading...