BUNT OSMAKA: Mali maturanti danas opet na ulici, evo KADA I GDE POČINJE NOVI PROTEST

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" pozvali su svoje kolege i sve građane da se pridruže protestu učenika osmog razreda koji će kako se navodi, biti održan danas u 13 časova ispred Ministarstva prosvete u Beogradu.

Printscreen/Al Jazeera Balkans

Navodeći da su se budući srednjoškolci, “kao i pre šest godina, ponovo našli u situaciji da testovi za malu maturu budu provaljeni pred samo polaganje ispita”, studenti iz udruženja “Jedan od pet miliona” su ocenili da se namlađi u Srbiji “uče tome da se trud ne isplati i da budućnost mladih ne zavisi od njih samih i njihovog znanja”.

“Srbija nije zemlja u kojoj će se obrazovanje prodavati na internetu i po kuloarima, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević prebacivati odgovornost sa sebe na druge. Zato postavljamo pitanje da li su Šarčeviću i deca samo neka nebitna imena, kao što su mu bila imena profesora sa spiska univerzitetske podrške gradjanskim protestima”, stoji u saopštenju.

Učenici osmog razreda održali su juče proteste u Beogradu, Nišu i Kruševcu nakon što su na društvenim mrežama objavljeni testovi za malu maturu. Učenici i njihovi roditelji su tražili poništavanje rezultata testa iz srpskog jezika i ukidanje prijemnog ispita kao i ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića.loading...