BURA NA TVITERU: Beograđanka pokazala OBROK IZ SRPSKE BOLNICE, a onda je doktor IZ SLOVENIJE objavio šta oni jedu (FOTO)

U otprilike slično vreme, na društvenim mrežama su se pojavile dve fotografije, na prvi pogled iste, ali zapravo vrlo različlite. Na jednoj je bolnička hrana u našoj zemlji, a u drugoj obrok u jednoj bolnici u Sloveniji.

Bolnica Pacijenti Lekari
Foter/Fotos GOVBA / photo on flickr

Nekada u istoj državi, Slovenija i Srbija su se razišle različitim putevima. A kuda je koja stigla, prilično slikovito pokazuje hrana u bolnicama u ove dve zemlje.

Prvo je jedna Beograđanka na Tviteru pokazala fotografiju na kojoj su dva parčeta belog hleba, jedna ćufta sa sosom i jagode.

Jasno je da bolnička hrana nije jaka, a i bolnica nije luksuzni restoran, ali ova fotografija je iznervirala mnoge. Pitaju se šta je zapravo beličasto narandžasta smesa pored ćufte, kao i zašto nema noža. Drugi pak kažu da nije baš sve tako crno jer tu su – jagode.

Onda je na Tviteru ubrzo osvanula slična fotografija.

Dr Srđan Lukić, koji je pulmolog u Sloveniji, podelio je fotografiju ručka u bolnici koji se sastoji od čorbe od brokolija, vegetarijanskih njoka, grčke salate i kolača tiramisu.

To je inspirisalo autorku prve fotografije, pa se ubrzo našalila – šta Slovenac zna šta je bolnički obrok.

Ipak, od te šale ostaje gorak ukus u ustima.