BURA NA TVITERU: Nekadašnji odbornik objavio “DOKAZ IZBORNE KRAĐE” koji mu je POSLAO RIK (FOTO)

Marko Jakšić, nekadašnji odbornik GI SDP koju je predvodio Oliver Ivanović, kaže za portal Nova.rs da mu je stigao odgovor od Republičke izborne komisije, u kom se navodi da je glasao na izborima u junu prošle godine, iako je te izbore bojkotovao. Jakšić navodi da je neko falsifikivao njegov potpis, glasao umesto njega i ukrao glas.

Izbori
Wikipedia/Rama

“Tražiću od Republičke izborne komisije uvid u list iz biračkog spiska, kako bih uporedio potpis čoveka koji je glasao u moje ime i da bih mogao da podnesem krivičnu prijavu”, kaže Jakšić, a prenosi Nova.rs.

On navodi da će prijavu podneti Republičkom javnom tužilaštvu, pa da ono odredi kojem će tužilaštvu delegirati ovaj slučaj.

“U Biračkom odboru sedeli su ljudi uglavnom iz SNS. Oni su dopustili da neko falsifikuje moj potpis, glasa u moje ime. Neko je ukrao moj glas. Verujem da je taj neko glasao za SNS. Broj glasova za njih rapidno raste u Severnoj Mitrovici. Imali su 10.000 glasova na prošlim izborima. Pa, toliko Severna Mitrovica nema stanovnika”, kaže Jakšić.

On je inače od RIK-a tražio informaciju da li je u Izvodu iz biračkog spiska evidentiran da je glasao na izborima za narodne poslanike Narodne Skupštine 21. juna 2020.

“Obaveštavamo vas da ste u Izvodu iz Jedinstvenog biračkog spiska za biračko mesto broj 4 u Opštini Kosovska Mitrovica, korišćenom za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna 2020, pod rednim brojem 230, pod kojim ste upisani u navedeni izvod, postoji svojeručni potpis birača, iz čega proističe da ste evidentirani da ste glasali”, piše u odgovoru RIK-a Marku Jakšiću.

SKANDAL O KOME BRUJE MREŽE: Kamere zabeležile SRAMNI DETALJ sa polaganja venca na spomenik NATO ŽRTVAMA (VIDEO)