BURNA REAKCIJA: Srbin otvorio restoran u Španiji, a njegovo ime je razbesnelo KOLUMBIJCE (FOTO)

Sto
Pixabay.com

Srbin koji već dvadeset godina živi u Barseloni i bavi se ugostiteljstvom razbesnio je mnoge ljude nazivom svog novog restorana.

 

Marko Milenković je svoj restoran nazvao “EsKobar” prema slavnom kolumbijskom narko bosu Pablu Eskobaru, a taj njegov postupak razljutio je španske Kolumbijce koji su na društvenim mrežama pozvali na bojkot ovog objekta.

Ugostitelj sa svoje strane tvrdi da mu nije bila namera da ikoga vređa već da ga je za ime restorana inspirisala serija “Narkos” koja se bavi životom slavnog zločinca.

Palo mi je na pamet da otvorim restoran po uzoru na neki film ili seriju. Izbor je na kraju pao na sjajnu produkciju serije “Narkos” – izjavio je Marko za španske medije.

Španski mediji su uz objavu o Milenkovićevom restoranu objavili i fotografije dekoracija na kojima se nalaze slike Eskobarovih saradnika i citati kriminalaca iz vremena kada je kolumbijski narko bos vodio poslove.

Taj dekor je razljutio zajednicu španskih Kolumbijaca koje je lično uvredila činjenica da je Marko jela u svom restoranu nazvao po Eskobarovim saradnicima.

Fotografije njegovog restorana na društvenim mrežama je objavila Kolumbijka Marija Izabel Kajao Alhak.

Besna sam. Moja zemlja je povređena. Pre mesec dana su u Barsceloni otvorili restoran s nazivom ‘Eskobar’ kao jasnu počast nekim likovima iz veoma teškog vremena za Kolumbiju. Ko je mogao da dođe na takvu užasnu ideju? – napisala je ona.

Ovaj restoran je nešto najodvratnije što sam video. Verujem da vam je smešno ono što se događalo u mojoj zemlji gde su stotine ljudi umirale zbog trgovine drogom. Ovo je ismevanje žrtava. Od srca vam želim da bankrotirate što pre – napisala je u komentaru jedna korisnica Fejsbuka.loading...