BUSPLUS UVEO VELIKI POPUST: Ako ispunjavate DVA USLOVA, kartu plaćate JEDAN DINAR!

U cilju promocije plaćanja gradskog prevoza platnim karticama, za putnike u beogradskim autobusima, tramvajima i trolejbusima do 15. septembra će biti obezbeđen svojevrstan popust.

Bus plus
Dnevno.rs/Petar Marković

Jedan uslov je da imate beskontaktnu Mastercard platnu karticu, a drugi se odnosi na dane kada se vozite.

Za one koji prevoz plaćaju na ovaj način, sredom i subotom će cena vožnje za zone 1 i 2 iznositi svega jedan dinar. Cena za zone 1, 2 i 3, odnosno 3 i 4 biće dva dinara, a za sve četiri zone tri dinara, prenose beogradski mediji.

Iako je ovaj način plaćanja dostupan putnicima od početka godine, on nije dovoljno zaživeo među korisnicima, te se verovatno iz tog razloga kompanija Apex odlučila na ovakav promotivni korak.

Procedura plaćanja platnom karticom je ista kao i BusPlus kartom. Putnici karticu prislanjaju na validatora prilikom ulaska u vozilo, a uređaj zvukom i porukom na ekranu pokazuje da je transakcija bila uspešna.

Ni kontrolisanje karata se ne menja. Kontrolor na prislanja karticu na uređaj, a pošto su podaci kriptovani, on neće moći da očita nijedan drugi podatak, osim toga da li je kartica aktivirana u poslednjih 90 minuta. Putnici i prilikom promene prevoza moraju da ponovo validiraju karticu.

Plaćanje usluge javnog gradskog prevoza putem Mastercard beskontaktnih kartica, kao efikasniji i brži način, zajednički je projekat AIK Banke, Mastercarda i Apexa.