“Ćale, ovo je za tebe!” Evo KO JE MLADIĆ koji je u uključenju uživo sinoć za 40 SEKUNDI RASPLAKAO SRBIJU (VIDEO)

Dok je dom Narodne skupštine bio obavijen dimnom zavesom, nastalom usled velike količine suzavca koju je policija ispalila ka demonstrantima, pred kamerom TV N1 pojavio se uplakan mladić.

Printscreen N1

Za 40 sekundi koliko je proveo pred kamerom, rekao je dovoljno da bi vrlo brzo postao jedan od simbola protesta koji se dogodio nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će biti uveden novi policijski čas, piše Nedeljnik.

“Suzavac, bojeva municija, pendreci, na goloruku omladinu. Ćale ovo je za tebe. Umro si, a nije bilo respiratora. Mnogo te volim, ovo je za tebe i za mog sina koji se rodio skoro”, rekao je mladić.

Reporterka N1 ga je pitala od čega je preminuo njegov otac, a mladić je odgovorio:

“Još uvek nisam dobio potvrdu. Nisam dobio testove da je umro od korone. U zemunskoj bolnici nije bilo respiratora, a na sva usta su pričali da poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, rekao je on.

Priču o tome šta se sve događalo tokom borbe njegovog oca sa koronavirusom, Đurić je podelio na društvenim mrežama, nekoliko dana nakon očeve smrti.

“Svog oca ne mogu da vratim, ali istina mora da se zna. Prošla su 3 dana od kad sam sahranio svoga oca, Ljubišu Đurića akademskog slikara i Magistra umetnosti. Ne mogu da se otmem utisku da sam ga tako lako izgubio sve zbog nemara, nebrige i javašluka u zdravstvu države”, napisao je na svom Fejsbuk nalogu Petar Đurić 18. aprila.

Objasno je ceo proces lečenja, pisao je o tome da su njegovog oca u bolnicu primili tek kada je dobio upalu pluća, da nije bilo respiratora i da je bilo već, nažalost, prekasno.

“Svaki dan sam zvao i svaki dan su mi isto govorili. Na kraju kad sam video da je počeo da kašlje i da ne moze da jede stavio sam ga u auto i odvezao do Infektivne klinike gde smo čekali ispred u redu par sati.

Na kraju su se smilovali i poslali ga na Obilićev venac da snimi pluća. Tamo dobija uput za Zemunsku Covid bolnicu. Nalaz je upala oba plućna krila. I to je poslednji put da sam ga video živog.”

On je lečenje u Zemunskoj bolnici opisao kao film strave i užasa.

“Prilikom retkih telefonskih razgovora sa ocem on me moli da ga izvučem iz bolnice jer će umreti ako ostane dalje u bolnici jer ga ne leče dobro. Ja sam se ipak nadao, kako su na sva usta govorili preko medija, lekari, premijerka i predsednik da su bolesnici pod punom brigom i da ne treba da se brinem da će mi oca izlečiti”.

TROJICA MLADIĆA IZ PARKA – HEROJI PROTESTA! Policija ih BRUTALNO PRETUKLA, a oni… (VIDEO)

Nažalost, do izlečenja nije došlo.

Istakao je i da je oca sahranio sam, jer su majka i sestra blokirane u inostranstvu.

“Savetujem ljudima da svoje bližnje ne prepuštaju bezrezervno u ruke nesposobnim lekarima i da ne veruju kao što sam ja naivno verovao da lekari i vlast daju sve od sebe da pomognu bolesnima”.