“Ćale, ovo je za tebe!” Izjava ovog mladića postala je SIMBOL PROTESTA! Pred njim je sada DUGA I TEŠKA BORBA

Sin pacijenta koji je umro od kovida-19, Petar Đurić, traži izvinjenje od predsednice Vlade Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora KBC Zemun Dragoša Stojanovića i najavljuje tužbe protiv njih. Đurić tvrdi da su najviši državni zvaničnici na konferenciji za medije u Palati Srbija obmanuli javnost i izneli podatke suprotne zvaničnoj medicinskoj dokumentaciji iz Zemunske bolnice u kojoj piše da nije bilo slobodnog respiratora i da se to mesto čeka.

Printscreen N1

Petar Đurić od 12. aprila nema mira. Posle konferencije za novinare u Palati Srbija i navoda premijerke da nije tačno da su svi respiratori bili zauzeti, još je uznemireniji. On uporno citira izveštaj lekara koji su neposredno lečili njegovog oca.

“Kontaktiran anesteziolog radi prevođenja u respiratorni centar. Trenutno bez slobodnih mesta te se nastavlja lečenje u Jedinici intenzivne nege. To slobodno mesto moj otac nikad nije dočekao. Ja pitam: Gde je taj respirator na koji je moj otac trebalo da bude priključen? Gde je u brodu, na marsu, u luci? Gde? Video sam da je čovek koji je 34 dana u Nišu bio na respiratoru – preživeo. Moj otac je bio zdrav čovek, bez ijedne hronične bolesti. Da li bi moj otac bio živ da je na vreme stavljen na respirator? Da li bi mu se radovao i on meni i mom sinu? Ovo je sramota. Izađite ljudi, pogrešili smo, bio je haos. Šta je to toliko teško”, poručuje Đurić, a prenosi N1.

Međutim, direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović tvrdi da je Đurićev otac bio još tada, kada u respiratornom centru nije bilo mesta, priključen na neinvazivni respirator u jedinici intenzivne nege.

“Tako da je pacijent po savetu lekara nastavio lečenje u jedinici intenzivne nege na neinvazivnom načinu ventilacije”, istakao je Stojanović.

Petar Đurić kaže da mu je upravo direktor KBC-a prethodno dao dokumentaciju u kojoj se neinvazivni respirator ne pominje.

“Meni je žao što su ga oni tamo dovukli da pokriva njihove laži. Čovek je imao iskrenu nameru. Čovek me hrabrio. I znam da bi on ispričao kako je bilo. Ali, ne može jer su ga oni tamo i stavili da pokrije njihove tvrdnje i laži”, smatra Đurić.

“Ćale, ovo je za tebe!” Evo KO JE MLADIĆ koji je u uključenju uživo sinoć za 40 SEKUNDI RASPLAKAO SRBIJU (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić tvrdi da je francuska novinska agencija imala nameru da nanese štetu državi Srbiji tekstom o smrti Đurićevog oca.

“Kako se jedna tako velika svetska agencija u sred krize, bavi jednim slučajem u malenoj Srbiji”, zapitala je predsednica Vlade na jučerašnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Petar Đurić kaže da postoji drugi motiv, a to je – istina.

“AFP je imao još jedan razlog da se javi. A to je jer je moj otac bio član Pariskih umetnika – ‘Les maison des artistes’. Stvarao je u Parizu , svake godine po nekoliko meseci. Ne bih hteo da se manipuliše sa time više. Štetu državi Srbiji nanose državni zvaničnici koji manipulišu istinom”, tvrdi Đurić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je juče i da laici ne mogu tumačiti dokument poput istorije bolesti.

“Ne znam da li vi dovoljno znate šta je respiratorni centar, šta je jedinica intenzivne nege, šta poluintenzivne”, rekao je Lončar na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Sin preminulog od kovida-19 odbacuje objašnjenje ministra.

“Ovde ne mora niko da završi medicinski fakultet da bi razumeo, dovoljno je da bude pismen. Dakle, navodi se u izveštaju da je ‘konsultovan anesteziolog’ i da se ‘čeka se slobodno mesto’. Što se mesto čeka”, zapitao je Đurić.

Ministar zdravlja i čovek koji je ostao bez oca, u jednom su se složili. Konačnu reč o čitavom slučaju daće sud po tužbi koju Petar Đurić namerava da podnese.loading...