ČAROLIJA tokom praznika u Beogradu: Zašto morate da posetite TRG BAJKI 1. januara?

trg bajki
Promo

Ove godine je u Beogradu prvi put organizovana manifestacija Trg Bajki, pa je naša prestonica tokom zimskih praznika postala bogatija za još jedno čarobno "mestašce" sa novogodišnjim duhom. Trg bajki otvoren je od 15. decembra do 15. januara na platou ispred UK "Vuk Stefanović Karadžić" u Bulevaru kralja Aleksandra, a svakodnevno okuplja na gomile mališana i odraslih.

 

Trg bajki je jedna od pet ključnih tačaka u okviru manifestacije Beogradska zima, a kao što mu i samo ime kaže – on je carstvo čarolije, sreće i radosti, i “prestonica” mašte tokom novogodišnjih praznika u Beogradu.

Na Trgu bajki svakodnevno se od 15. decembra igraju srpske narodne bajke, ali se organizuju i različite kreativne radionice, te zabavno-edukativni program. Najčešća publika su mališani i njihovi roditelji, ali sa druge strane veliki je broj i odraslih Beograđana koji su ovde pronašli priliku da na ovaj – pitak i dopadljiv način uživaju u srpskoj tradicionalnoj kulturi. Na repertoaru u KUći bajki je pet narodnih priča, a to su “Devojka brža od konja”, “Zlatna jabuka i devet paunica”, “Nemušti jezik”, “Čardak ni na nebu ni na zemlji” i “Aždaja i carev sin”.

Ostajete u Beogradu za praznike? Ovaj muzej možete da posetite BESPLATNO

 

Srce Trga bajki je drvena koliba “Kuća bajki”, a specifičan ambijent treba da dočara stari srpski običaj okupljanja oko vatre i pripovedanja uzbudljviih i nestvarnih priča.

No, prazničnu atmosferu pored bajki, upotpunila je i divna dekoracija – na hiljade ukrasa, šlajštećih tračica i detalja, i naravno sijalica i lampiona, a nezaobilazni su i šareni štandovi, koje su svojim proizvodima uveselili trgovci suvenirima, bombondžije, prodavci meda, raznorazne zanatlije…

 

Apel Beograđanke: Čuvajte se za vreme praznične kupovine da ne biste prošli KAO JA

Trg bajki će 1. januara svoje praznično ruho dodatno obogatiti, jer se prvog dana u 2016. godini umrežava sa “starijim bratom” Ulicom otvorenog srca, pa će prazničnu proslavu u Beogradu teško šta nadmašiti. 

 

Ulica otvorenog srca tradicionalno će predstaviti najrazličitiji zabavni program, a građane će zabavljati i animatori, horovi, kao i brojni popularni muzičari.

Međutim, danas će i Trg bajki otvoriti svoja vrata na nešto “pompezniji” način nego inače… Od 11  časova ujutru startuje muzički program,  a najpoznatiji dečiji hor “Kolibri” obradovaće veselom pesmom okupljene tačno u 11:30. Tačno u podne podići će se zavesa kada publiku očekuje predstava “Čardak ni na nebu ni na zemlji”. 

 

Ubuduće se program nastavlja normalnim tokom sve do 15. januara, pa ne propustite da obradujute dušu i um vaših mališana, ali i ličnu, lepim i drugačijim sadržajem.

Kupovine, izlasci, večere, dečije igraonice mogu da sačekaju – klinci će više uživati u neobičnom sadržaju, novogodišnjem duhu i “povratku” u neka stara vremena, kada su bajke bile vrhunac zabave i najbolji podsticaj za razvoj dečje mašte i snova.

Uživajte u praznicima, ogrejte svoju dušu na Trgu bajki!