ČEDOMORSTVO U SRBIJI: Bebu ostavili u WC šolji, ćerku prevezli u bolnicu!

Otac i majka Aleksandre Ć. iz Stubice uhapšeni zbog sumnje na ubistvo u saizvršilaštvu.

 

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ubistva u saizvršilaštvu, Slaviši Ć. (49) i Milijani Ć. (42) iz Stubice kod Paraćina, određen je pritvor do 30 dana.

Oni su roditelji Aleksandre Ć. (22), čiju je mrtvu novorođenu bebu paraćinska policija 20. novembra pronašla u vc šolji u njihovoj porodičnoj kući! Roditelji su uhapšeni skoro mesec dana nakon događaja jer je obdukcijom i veštačenjima utvrđeno da je dete rođeno živo.

Kako “Novosti” saznaju, 20. novembra ćerka se požalila roditeljima, koji nisu znali da je trudna, da je boli stomak, a zatim je otišla u kupatilo i porodila se na vc šolji. Majka je presekla pupčanu vrpcu i nakon toga roditelji su je odveli u ćuprijsku bolnicu gde su lekari utvrdili da se porodila. Istog dana paraćinska policija je u njihovoj kući pronašla mrtvu bebu u vc šolji.

Naložena je obdukcija novorođenčeta i veštačenje, koje je nedvosmisleno pokazalo da je beba rođena živa, nakon čega je policija uhapsila roditelje porodilje, a dan kasnije oni su saslušani u Višem sudu u Jagodini i određen im je pritvor.

Otac i majka su se na saslušanju branili ćutanjem, dok Aleksandra još nije saslušana.

Protiv Slaviše i Milijane istraga je u toku. Za krivično delo za koje se terete, ubistvo u saizvršilaštvu, predviđena je kazna zatvora od 5 do 15 godina. Protiv majke novorođenčeta izvešće se dokazne radnje, a ona se tereti za ubistvo deteta pri porođaju, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do 5 godina – naveo je Nenad Necić, zamenik višeg javnog tužioca i portparol Višeg tužilaštva.

Naloženo je zdravstveno veštačenje svo troje.

U Stubici, velikom paraćinskom selu, ne pamte ovakav događaj. Svi su zaprepašćeni što nesuđeni baba i deda, mladi ljudi koji imaju dve ćerke, nisu ukazali pomoć unučetu, već su u bolnicu odveli samo porodilju. Obe ćerke, inače, žive i rade u Jagodini, a roditelji su se u selu bavili poljoprivredom i držali kafić.