ČEKA GA ROBIJA: Novosađanin pokušao da iznudi 40 HILJADA EVRA od fudbalera

Zabranjeno mu je korišćenje telefona i interneta...

sudjenje
Pixabay.com

Novosađanin D. B. (32), osuđen je juče u Višem sudu u Novom Sadu na dve godine zatvora, zbog pokušaja iznude 40.000 evra od od M. D.  (21) iz Futoga, fudbalera novosadske Vojvodine. Njemu je ukinut pritvor u kom se nalazio proteklih 14 meseci i zamenjen je elektronskim nadzorom uz nanogvicu, do pravonsažnosti presude.

Pored toga, zabranjeno mu je korišćenje telefona i interneta.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić, kazao je da krivično veće smatra da je u potpounosti dokazano da je počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

– Dosta dokaza je u ovom postupku pretreseno, saslušani su svedoci – rekao je sudija Mitrić:

– Više javno tužilaštvo je na nesumnjiv način dokazalo da je počinio krivično delo za koje je optužen. Prilikom odlučivanja o kazni, posebno je u obzir uzeta činjenica da je otac dvoje male dece i da je do sada neosuđivan.

D. B. je uhapšen 3. februara 2021. godine pod sumnjom da je od fudbalera novosadske Vojvodine pokušao da iznudi 40.000 evra, i od tada se nalazio u pritvoru. I juče je iz zatvora na Klisi, na izricanje presude u novosadsku palatu pravde bio doveden uz jake mere obezbeđenja.

U Završnoj reči, zamenik VJT, Ksenija Dajanović je istakla da je tokom postupka utvrđeno da je D. B.  počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. To kako je rekla ne proizilazi samo iz tajnog nadzora i prisluškivanja, već i iz kompletne dokumentacije i dokaza prikupljenih u istrazi i izvedenim na glavnom pretresu.

Odbrana okrivljenog se prema rečima zamenika VJT, svodila se na to da je okrivljeni želeo samo dobro fudbaleru, jer mu je izvesni J. K. rekao da je fudbaler Vojvodine napravio dug njegovom preduzeću i sve je navodno bilo dokumentovano.

Branilac optuženog D. B., advokat Goran Karadarević, koji je za svog klijenta tražio oslobađajuću presudu, kako je rekao u završnoj reči, smatra da tužilaštvo nije dokazalo krivično delo, jer iznuda, kako je predočio, podrazumeva nameru da sebi i drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Prema njegovim rečima, fudbalerova devojka je počinila zloupotrebu u firmi „Bor eksport“ u kojoj je radila, i nemoguće je da oštećeni ništa ne zna o tome da je devojka trošila velike sume novca.