ČEKA SE I DO ČETIRI SATA: Koristite ALTERNATIVNE GRANIČNE PRELAZE kako biste izbegli stravične gužve!

Granični prelaz Horgoš
Printscreen/Youtube

kolona vozila na graničnom prelazu Horgoš dostigla je dužinu od četiri kilometara, a na izlazak iz zemlje čeka se i do četiri sata.

 

Na integrisanim srpsko-mađarskim graničnim prelazima Bački Vinogradi i Horgoš 2 koji rade od 7 do 19 časova, vozila se zadržavaju oko dva sata na izlazu iz Srbije, dok se na Kelebiji, Bačkom Bregu, Bajmoku i Đali čeka do pola sata na izlazu iz zemlje.

I danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja i gužve na mnogim deonicama u Srbiji, pa tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima. 

U danima vikenda najopterećeniji prelazi su Horgoš i Batrovci, jer strani državljani najčešće koriste ove prelaze na putu ka zemljama zapadne Evrope. Preporuka da se koriste alternativni prelazi.

Sa Hrvatskom koristite granični prelaz Šid, ali se i na ovom prelazu, u cilju rasterećenja Batrovaca, često stvaraju kolone, pa se savetuje korišćenje prelaza Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća.

Na naplatnoj rampi Sirig u toku dana mogu se beležiti duža čekanja u pravcu ka Subotici, dok se za sada čeka oko 10 minuta, a isto vreme zadržavanja očekuje vozače i na ostalim frekventim stanicama.

Saobraćaj se trenutno odvija bez zastoja i posebnih prekida uz povojne vremenske prilike koje doprinose dobrim uslovima za vožnju, saopštio je AMSS.