ČEKA SE I DO ŠEST SATI: Da izbegnete gužve na većim GRANIČNIM PRELAZIMA koristite ove ALTERNATIVE!

Horgoš
[email protected]

Špic letnje turističke sezone i veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, jesu glavni razlozi zbog ogromnih gužvi na najvećim graničnim prelazima u zemlji.

 

Na Kelebiji se čeka jedan i po do dva sata, a kolona je duga do od jedan i po do dva kilometra. Takođe, na Horgošu II i Bačkim vinogradima je formirana kolona vozila.

Vozila na Batrovcima čekaju pet sati na ulazak u Hrvatsku, pa treba koristiti manje prelaze – Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka, na kojima su zadržavanja znatno kraća.

Na GP Šid vreme zadržavanja se brzo menja, pa se i na ovom GP zbog preusmeravnja vozila u cilju rasterećenja Batrovaca, stvaraju duža zadržavanja, a trenutno se čeka oko dva sata, saopštio je AMSS.

Za Mađarsku se savetuje korišćenje GP Bački Breg, jer se na tom prelazu trenutno čeka do 15 do 20 minuta, kao i na Đali.

Prelazi Bajmok, Đala, Bački Vinogradi i Horgoš II otvoreni su od 07 do 19.00.

Na prelazu Preševo, čeka se oko 15 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Saobraćaj je pojačan i na prelazima Gostun i Gradina a zadržavanja su do 30 minuta.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.