CELA BOSNA TRAŽI SERIJSKOG UBICU: Ne zna mu se broj žrtava, poslednji u nizu STRADAO POLICAJAC

Višestruki odbegli ubica Edin Gačić (43) pre dve godine u Banjaluci je završio obuku za sportskog trenera, odnosno ličnog trenera, potvrđeno je banjalučkim "Nezavisnim novinama".

Facebook

Dozvolu su mu u Banjaluci u decembru 2017. godine, kako je ranije danas objavio “Dnevni avaz”, izdali Fitnes savez Republike Srpske i kompanija UL-Fit Sport.

Čak mu je odobren i popust, i to “na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu s ljudima”, navodi se u tekstu.

“Ja ga nisam ni upoznao, ali sam tada čuo da je reč o čoveku koji je bio u zatvoru. Nije mi bilo drago, ali nismo mogli ništa, jer je on tada bio slobodan čovek. Ja nisam sudija da mu sudim. Normalno se ponašao prema ljudima koji su vršili obuku”, rekao je za “Nezavisne novine” Miroslav Bundalo, predsednik Fitnes saveza Republike Srpske.

On je dodao da je u razgovoru sa ljudima koji su vodili obuku saznao da je Gačić navodno imao plan da ide da radi na brodu, te da mu je za to potreban sertifikat.

Gačić, nekadašnji pripadnik odreda El mudžahedin, u bekstvu je od 4. februara nakon što je ubio trgovca Sauda Sultanića (39) u njegovoj prodavnici u selu Podorašac, kod Konjica.

Potom je u subotu popodne u mestu Suhodol, kod Tarčina, udaljenom 30 kilometara od Sarajeva, ubio policajca Mahira Begića (46).

Gačić je nakon rata ubio Ismeta Gunića, takođe pripadnika odreda El mudžahedin, a nakon što je osuđen za to ubistvo, tokom jednog odlaska na vikend u Zenici je ubio i svoju majku.

On je zbog tih ubistava odležao izrečenu zakonsku kaznu, a zatvor u Bihaću napustio je u julu 2017. 

Iz KPZ Bihać tada je na adrese centara za socijalni rad u Sanskom Mostu i u Banjaluci, u kojoj je Gačić rođen i bio prijavljen, te na adrese policijskih agencija u RS i Federaciji BiH, poslato pismo u kojem se institucije obaveštavaju da je pušten na slobodu i da se radi o osobi sa psihičkim poremećajima, koja je spremna ponovo da ubije.