Više kanistera suzavca ispaljeno je na okupljene ljude u ulici nedaleko od Trijumfalne kapije u nameri policije da ih natera da se povuku.

Neki od okupljenih su uzvratili kamenicama i petardama.

Beta

Francuske snage reda u potpunosti su blokirale pariski Trg Konkord, koji direktno gleda na Jelisejska polja, a nalazi se nekoliko stotina metara od predsedničke palate. Time je policija onemogućila “žutim prslucima” da se pridruže demonstrantima na Jelisejskim poljima.

Francuski premijer Eduar Filip izjavio je da je od jutros kada je počeo protest pokreta “Žuti prsluci” u Parizu privedena 481 osoba od kojih je 211 zadržano u pritvoru.

Premijer se obratio novinarima posle sastanka u Ministarstvu unutrašnjih poslova održanog zbog najavljenih protesta širom Francuske.

Beta

Mnogi francuski mediji danas emituju specijalne programe ili uživo prate proteste u Francuskoj gde su raspoređene vanredne snage bezbednosti zbog velikih nereda koji su izbili pre nedelju dana.

Protesti su počeli 17. novembra zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo, i pretvorili su se u opšte nezadovoljstvo politikom predsednika Emanuela Makrona.loading...