ĆERAĆEMO SE MI JOŠ: Izbori u Šapcu će biti ponovljeni PO TREĆI PUT?

Na ponovljenim izborima u Šapcu neizvesna raspodela odborničkih mandata. Naprednjaci proglasili pobedu, za Zelenovića izbori neregularni.

glasanje
printscreen/yt

Nakon ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta u Šapcu još je neizvesna raspodela odborničkih mandata.

Dok je SNS sinoć proglasio pobedu sa najviše osvojenih glasova i većinu u šabačkom parlamentu, za listu koju nosi dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović izbori su neregularni, a zbog nepravilnosti tražiće ponavljanje na svih 7 biračkih mesta u gradu i 20 u selima.

Na neprvilnosti je nakon zatvaranja biračkih mesta ukazao i predsednik Gradske izborne komisije.

Zadnji presek stanja imamo u 19 sati to je 54 odsto, što se tiče regularnosti imamo evidentiranih 15 povreda, što tajnosti, što nuđenja novca, što povrede tajnosti glasanja i imamo još nekih incidenata koji nisu evidentirani, tek treba da dobijemo podatke o tome“, objašnjava  predsednik Gradske izborne komisije Šapca Budimir Pavlović.

Na ovih 26 od 27 biračkih mesta izašlo je 16.127 birača a Srpska napredna stranka osvojila je 8. 155 glasova, što je 51odsto“, tvrdi  predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

U izborni rezultat nije siguran dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Mi za sigurno ne možemo da kažemo kakvi su rezultati ponovljenih izbora pošto je bilo toliko neregularnosti tokom čitavog dana na gotovo svim biračkim mestima da mi sad ne možemo da kažemo kakav je rezultat“, rekao je Zelenović.loading...