ČESTITKE IZ CELOG SVETA: Keri i Obama čestitali građanima Srbije Dan državnosti

Barak Obama
Beta

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je gradjanima Srbije Dan državnosti 15. februar, u ime predsednika Baraka Obame i gradjana SAD, saopštio je večeras Stejt department.

– SAD pozdravljaju predanost Srbije procesu pristupanja Evropskoj uniji i reformama, što je priznato otvaranjem prva dva poglavlja u pregovorima o članstvu – navodi se u saopštenju i dodaje da “naporan rad na usvajanju normi i standarda EU vodi do prosperitetnije, demokratske Srbije još potpunije integrisane u evroatlantske institucije”.

Keri je u saopštenju naveo da SAD pohvaljuju i napore Srbije na podsticanju regionalne stabilnosti ističući da je to dovelo do značajnog napretka u normalizaciji odnosa s Kosovom i do poboljšanja odnosa s BiH i Albanijom.

– Kao što sam rekao premijeru (Srbije Aleksandru) Vučiću, kada smo se u decembru sastali u Beogradu, Sjedinjene Države su predane saradnji sa Srbijom u primeni vladavine zakona i drugih reformi potrebnih za izgradnju čvrstih temelja za trajni privredni rasti i veći prosperitet – naveo je Keri u čestitki povodom Dana državnosti Srbije.