ČETIRI DANA DO VELIKE PROMENE VREMENA! Vikend će biti VREO, ali onda stiže DRASTIČNA PROMENA

U Srbiji do subote sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće iznad 30°C, ponegde i do 34°C. Sredinom dana i posle podne ponedge se očekuje razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

Vreme Leto
Beta

Kako će se Srbija tokom četvrtka i petka nalaziti između ciklona sa centralnog Mediterana i anticiklona sa istoka kontinenta, u košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar.

U naredna dva dana sve više će jačati ciklon sa severnog Atlantika i počeće premeštanje hladnog fronta sa Atlantika preko Evrope. U petak i subotu, kada front bude naišao na Alpe, doći će do formiranja sekundarnog ciklona u Đenovskom zalivu i ovaj ciklon tokom vikenda će se premeštati i preko severa Italije i Jadranskog mora.

Ovaj ciklon počeće u subotu da deluje na vreme u Srbiji. Vazdušni pritisak biće u postepenom padu i to će biti uvod u jaču promena vremena. Srbija će se u subotu nalaziti u prednjem delu ciklona i ispred hladfnog fronta, pa će preovladavati južna visinska strujanja biće i dalje veoma toplo sa temperaturom do 34°C. Iako će uglavnom biti sunčano, očekuju se i predfrontalne nestabilnosti, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom i olujama, pa preporučujemo oprez, piše Weather2Umbrella.

U nedelju će ciklon i front prelaziti i preko našeg područja. Već u nedelju ujutro do severozapadnih, tokom dana i do večeri i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom, pa se preporučuje ogroman oprez. Temperatura će biti u osetnijem padu, a vetar u skretanju na severozapadni.

Početkom sledeće sedmice u celoj Srbiji biće osetno hladnije, a maksimalne temperature niže i za više od 10 stepeni. Ponedeljak će biti najhladniji dan, maksimalna temperatura oko 20°C.

Nakon jakog zahlađenja i padavina, sredinom naredne sedmice stabilizacija vremena i porast temperature i ona će se kretati oko 25°C, a poslednjeg dana avgusta i na samom početku septembra biće oko 30°C.