CILJ ZASTRAŠIVANJE SRPSKOG NARODA: “Аlbanske paravojne formacije” maskirane i sa dugim cevima “napale i zauzele” Gazivodе

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da su "albanske paravojne formacije" maskirane i sa dugim cevima "napale i zauzele" Gazivode kako bi predsednik Kosova Hašim Tači mogao da poseti to jezero.

Kosovska policija
Wikipedia

Djurić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredjenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije – policiju i vojsku.

“Srbija obaveštava domaću i medjunarodnu javnost da su specijalne jednice, paravojne, maskirane i sa dugim cevima napale i zauzele jezero Gazovde da bi omogućile Tačiju i njegovim brojnim pratiocima da poseti jezero”, kazao je Djurić.

Dodao je da Tači i njegovi “naoružani teroristi” zauzeli jezero da bi mogli da se šetaju i slikaju i voze po jezeru Gazivode.

“Pošto on mora da ide okružen desetinama i stotinama naoružanih ljudi, kako bi mogao da se slika, oni su morali da sklone i hapse ljude”, objasnio je Djurić.

Po njegovim rečima, to je učinjeno sa ciljem zastrašivanja “celog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”.

Djurić je naveo da su svi medjunarodni akteri obavešteni o tom primeru kršenja mejdunarodnih sporazuma.

“To se desilo naočigled cele medjunarodne zajednice i za sada nema odgovora iz EU, NATO ili bilo koje druge strane koja je odgovorna da spreči agresiju na severu Kosova”, saopštio je Djurić.

On je dodao i da je Srbija upozorila sve da neće tolerisati agresiju ili bilo kakav oblik nasilja prema Srbima na tom delu teritorije.

Predsednik je izdao naredjenje da (bezbednosne institucije) preduzmu sve mere i radnje i podignu nivo borbene gotovosti na najviši nivo. Vučić je tokom više razgovora sa zvaničnicima upoznao i upozorio medjunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da namerava da štiti svoj narod od nasilja u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Djurić je kazao da je na posebnoj lokaciji u toku sastanak Vučića sa načelnikom Generalštaba VS i drugim predstavnicima bezbednosnih struktura.loading...