CINEMAFEST otvorio najkontroverzniji ruski film godine! “MATILDA” oduševila beogradsku publiku

Matilda
Promo

U punoj sali Sava centra sinoć je, projekcijom kontroverznog ruskog filma "Matilda", otvoren drugi po redu Cinemafest.

 

Revija “Cinemafest 2017” otvorena je sinoć projekcijom ruskog filma “Matilda” koji je izazvao veliku pažnju javnosti. Tim povodom gost Beograda je bila i glavna glumica ovog ostvarenja Mihalina Oljšanska.

– Drago mi je što sam po prvi put u Srbiji i Beogradu, gradu već legendarnom po svojoj gostoljubivosti. Nadam se da ćete uživeti u filmu i celom festivalu – istakla je gošća iz Rusije.

Ona je ranije otkrila da kontraverze koje prate film nisu bile očekivane tokom snimanja, jer se radi pre svega o ljubavnoj priči.

Film koji se bavi odnosnom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog morao je da dobije dozvolu ministarstva kulture za prikazivanje u Rusiji, a Oljšanska kaže da je to dalo dodatni publicitet filmu koji je pravljen po istinitoj priči uz dozu fikcije.

CINEMAFEST 2017 donosi još desetak naslova po izboru Ivana Karla – to su: WONDER WHEEL, Vudija Alena koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije; zatim nove radove reditelja Daga Limana THE WALL, Voltera Hila THE ASSIGNMENT u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez, dugoočekivani WONDERSTRUCK Toda Hejnsa sa Džulijen Mur, novi projekat Džordža Klunija SUBURBICON čiji su scenario napisala Braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji, dok sa festivala u Torontu na CINEMAFEST stize francuska komedija C’EST LA VIE!, autorskog dvojca Olivier Nakache i Eric Toledano – tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita NEDODIRLJIVI.