CIRKUS NA SVADBI U SRBIJI: Mlada je rekla jednu stvar i nastupila je OPŠTA TUČA SVATOVA

Venčanje
pixabay.com

Dok je u belom svetu odavno normalno da mladenci skoče padobranom i zavetuju se na zajednički život, ili porodice prihvataju istopolne brakove, u Leskovcu je došlo do tuče svatova samo iz razloga što je mlada odlučila da pored suprugovog zadrži i svoje prezime.

 

Kako javlja Jugmedia, “nesrećni“ incident među svatovima se dogodio pre nekoliko nedelja u poznatom gradskom restoranu nakon što je mlada matičaru saopštila da zadržava svoje prezime i na njega dodaje suprugovo.

Po rečima zaposlenih u gradskoj Matičnoj službi, u poslednjih godinu dana, svega 20 odsto devojaka se nakon braka odlučilo da zadrži svoje prezime ili na njega doda i suprugovo.

– Kurvo! – začulo se nakon mladine odluke iz dubine sale, a tu pogrdnu reč izgovorio je lično njen svekar.

Po rečima muzičara koji su zabavljali goste, na veselju ništa više nije bilo isto.

– Nakon toga su se posvađale i prije. Koliko je bilo neprijatno, toliko je bilo i smešno jer je reč o uglednim gradskim porodicama. Obe imaju ‘pedigre’ uspešnih leskovačkih privrednika – pričaju nam muzičari.

O ovom do sada u Lekovcu nezabeleženom incidentu danima se ispredaju i nadograđuju priče po kuloarima, ali mi vam prenosimo svedočenja očevica.

– Kada je svekrva tašti u jeku svađe rekla: “Glupa kurvo!”, ova joj je odgovorila: “A što sam glupa?” nakon čega je nastao opšti smeh u dvorani – prepričava basista u svadbarskom bendu, a njegovu priču do poslednjeg slova potvrđuju i konobari i neki od svatova.

Nažalost, naizgled šala nije zaustavila netrpeljivost među svatovima, već je nekoliko sati kasnije ipak sve kulminiralo sveopštom tučom gostiju, pa je slavlje dvoje mladih zaljubljenih ljudi nasilno završeno.

Novinar Jugmedie je pretrpeo pritiske od članova porodica mladenaca, svatova, ali i ličnih prijatelja, pre objavljivanja samog teksta uz komentare da je degutantno pisati o ovakvim pričama koje su, citiramo, “na ivici neukusa i zdravog razuma“.