ČITAVA ŠKOLA U PANICI: Otkriveno da je učiteljica pozitivna na KORONA VIRUS

Korona je polako počela da se širi po beogradskim školama. Prvi slučaj registrovan je u OŠ "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu, a sada i u OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji.

škola
pixabay.com/ilustracija

Virus je otkriven pre dva dana kod jedna učiteljice.

Ona je u školi bila 1. juna na jednom sastanku i tada nije imala nikakvih simptoma. Dolazila je na razgovor u vezi sa probnom maturom, gde je bila određena za dežurnog nastavnika, a nakon toga se više nije pojavljivala. Nije bila u kontaktu sa đacima, jer oni nisu ni dolazili u školu, ali svi nastavnici koji su bili na distanci od nje do dva metra ne dolaze na posao do ponedeljka, kada ističe 14 dana. Na sastanku se inače držalo propisano rastojanje do dva metra i svi su nosili maske i rukavice – pojašnjava Olivera Korošec, direktorka osmoletke u Višnjičkoj banji.

Da se škola od samog početka pridržava svih preporuka Kriznog štaba i Gradskog zavoda za javno zdravlje, kao i da se mališanima u boravku redovno meri temperatura po dolasku, i svi nose maske – dodala je.

Podsetimo, kako se pisalo, korona se pojavila u OŠ “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu gde je jedan od učenika koji je pohađao pripremnu nastavu za prijemni, zaražen korona virusom.

Zbog toga je 20-tak dečaka i devojčica testirano, a škola je do daljeg obustavila pripremnu nastavu.

Takođe korona virus se pojavila i u Studentskom domu “Karaburma”, kao i u vrtiću “Zvončica” u Mirijevu gde su obolele četiri spremačice.loading...