Čovek koji je preživeo masakr u Orlandu: Bio sam prekriven krvlju, bilo je to traumatično iskustvo

Policija
sxc.hu

Džošua Mekgil jedan je od preživelih iz noćnog kluba na Floridi u kojem je napadač ubio najmanje 50 i ranio 53 ljudi.

 

Mekgil je na društvenoj mreži Fejsbuk opisao strahote kroz koje je prolazio dok je trajao pokolj u Orlandu.

“Noćas se dogodila velika tragedija. Moje misli i molitve su sa svima u ‘Pulsu’ ili s bilo kim ko poznaje nekoga ko je bio tamo. Bilo je to nenormalno i traumatično iskustvo.

Veoma sam zahvalan što sam se izvukao nepovređen, a i mnogi drugi koje poznajem i do kojih mi je jako stalo su uspeli da pobegnu.

Sakrio sam se ispod automobila i tamo zatekao jednu od žrtava, koja je bila pogođena metkom. Svoju i njegovu majicu vezao sam preko njegove rane kako bih zaustavio krvarenje i krišom sam ga dovukao do najbližeg policajca koji nas je zatim prebacio do hitne. Ne postoje reči kojima mogu da opišem osećaj u tom trenutku.

Bio sam prekriven krvlju. Trudio sam se da spasem život čoveku kog nisam ni poznavao. Traumatično iskustvo. Stvari koje sam tom čoveku morao da kažem i obećanja koja sam morao da mu dam, iako nisam znao da li će ona moći biti ispunjena, a sve kako bih ga održao pri svesti u trenutku dok sam ga čvrsto držao, a krv je šikljala po meni.

Pomolio sam se za njega i dao mu do znanja da ga neću ostaviti. Najgore je što sam uspeo da saznam samo njegovo ime, prezime ne znam pa sada ne mogu da saznam da li je prežio, kako je. Ako iko poznaje Rodnija koji je pogođen i ranjen, molim vas da mi javite da li je dobro. Imao sam osećaj kao da me sam Bog poslao u klub kako bih pomogao potpunom neznancu”, napisao je Mekgil na Fejsbuku.