CRNA KORONA PROGNOZA: Profesor Kočović izneo užasavajuću teoriju – PONOVIĆE SE…

Kriva je počela da se kreće po prethodnom "modelu" i jasno je šta možemo da očekujemo ako se tako nastavi...

printscreen

Svaki put kada korona brojke krenu da padaju dođe do opuštanja i učestalijeg nepoštovanja mera te vrlo brzo sav trud padne u vodu, a broj novozaraženih počne da raste. Na takav model sada upozorava i profesor Petar Kočović koji je trenutnu epidemiološku situaciju uporedio sa onom iz novembra prošle godine, a grafički prikaz je i te kako zabrinjavajući.

Profesor Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom, mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj, sada je objavio grafički prikaz dnevnog porasta broja zaraženih od 3. novembra 2020. i uporedio ga sa brojem novoobolelih počev od 16. februara tekuće godine.

SRBIJA protiv SRBIJE – 3.11.2020 : 16.2.2021

Objavljuje Petar KocovicNedjelja, 21. veljače 2021.

Ono što je primetno jeste da su krive broja zaraženih identične, te da je posle pada broja novozaraženih u oktobru, usledio ponovni porast s početka novembra. Sličan model je uočen i sada, gde smo posle blagog smanjenja broja novozaraženih ponovo došli u situaciju da zbog nepoštovanja epidemioloških mera imamo i više od 2.000 novoobolelih.

Posebno zabrinjavaju brojke koje su usledile posle 3. novembra kada je bilo 1.878 novih slučajeva korona virusa. Nakon samo dve nedelje od tada, broj novozaraženih se i više nego duplirao pa smo tako 17. novembra imali 4.994 novoinficiranih za samo 24 sata.

Objavljuje Petar KocovicNedjelja, 21. veljače 2021.

Pored grafika na kome se upoređuju ova dva vremenska perioda po broju novozaraženih na dnevnom nivou, prof Kočović je objavio i podatke Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) koji predstavljaju broj obolelih na 100.000 stanovnika za 14 dana. I na osnovu ovog grafika možemo da primetimo da je kriva počela da se kreće po prethodnom “modelu”, te ako se ovako i nastavi možemo da očekujemo još veći broj novozaraženih.

Podsetimo, u Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 10.266 građana od kojih su 2.518 novozaraženih, a preminulo je 16 pacijenata.