‘CRNA’ NOĆ U NIŠU: Čovek preminuo od ujeda ose, drugom AUTO PAO NA GLAVU, treći izboden u tuči

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Jedan Nišlija preminuio je juče usled ujeda ose, drugi je izgubio život kada je na njega pao automobil, dok je još četvoro građana preminulo usled naprasne smrti. Ovo je crni bilans smrti na niškim ulicama u samo jednom danu.

 

Nišlija P.I. (35) preminuo je na terminalu niškog aerodrome Konstantin veliki kada ga je oko 19 časova ujela osa.

 
– Došlo je do anafilaktičkog šoka usled alekrgijske reakcije. Lekari hitne pomoći radili su reanimaciju ali je pacijent preminuo – kaže za “Blic” portparol Hitne pomoći dr Dušan Gostović.

Na parkingu u Ulici stevana Sremca u nasleju Palilula u 17 časova nastradao je D.M. (43) kada mu je na glavu pao automobil ispod koga se zavukao da bi ga popravljao.

U Vojvode Putnika u 16 časova naprasno je preminuo M.Đ. (60) iz Niša, a jedan šezdesetogodišnjak u 19.06 časova u ulici Prote Gagulića. U ova slučaja rađene su reanimacije, ali je došlo do smrtnog ishoda. Od naprasne smrti preminuli su i U.M. (87) u Gornjoj studeni I A.. (86) u Nišu u Borskoj ulici. Lekari hitne mogli su da konstatuju samo smrt.

Lekari su pak uspešno reanimirali V.M. (62) u Ulici Aleksandra Petrovića kome je stalo srce i on je prevezen na kardiologiju.

Lekari Hitne pomoći zbrinuli su i šestoro povređenih u saobraćajnoj nezgodi.

Šest osoba povređeno je lakše u udesu kod Grčke ambasade u 22.20 časova u sudaru dva automobila. U jednom vozilu su se nalazila dva putnika u drugom tri a povrede su zadobila i dvojica dečaka koja u se zadesila na trotoaru jer ih je jedan od automobila udario, nakon što se sudario sa drugim vozilom i sleteo sa kolovoza.

Lekari hitne pomoći prevezli su u Urgentni centar i Nišliju M.S. (30) koji je povređen nožem u tuči u Kubo klubu.

– On je zadobio ubodnu ranu u preponama i ramenu i prebačen je u KC Niš – kaže Gostović.