CRNA PROGNOZA DR KONA NA FEJSBUKU: “Za tri nedelje brojevi novozaraženih mogu postati ČETVOROCIFRENI” (FOTO)

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon još jednom je podsetio da je glavni protivnik povratka normalnom životu koronavirus. Poručio je da nema vremena za premišljanje i da bi hitno trebalo početi obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i rizičnih grupa stanovnika.

Printscreen RTS

Predrag Kon je na Fejsbuku upozorio da za, kako je napisao, tri nedelje brojevi novozaraženih mogu postati četvorocifreni u jednom danu i da će bolnice verovatno početi da se pune već za sedam dana.

Kon je naveo da za one za koje je, kako je naveo, “sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti”.

“Za tri nedelje broj novozaraženih može postati četvorocifren u jednom danu, a bolnice će verovatno početi da se pune već za sedam dana”, naveo je Kon.

Napominje da nema vremena za premišljanje, hitno bi trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a zatim i ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaražavaju druge zbog prirode posla koji obavljaju.

“Za one koji me optužuju da širim paniku… Kada vatra započne sakrijete se i ne gledate… Samo da niko ne vidi… Manite se toga”, naveo je Kon.