U poslednje tri godine na ovom mestu dogodile su se tri nesreće u kojima je povređeno skoro 30 osoba! Bilo je tu svega – od direktnih sudara nekoliko autobusa do zakucavanja u obližnje zgrade, otkazivanja kočnica do grešaka vozača...

 

Težak incident u kome su juče popodne na Zelenom vencu učestvovala dva autobusa GSP-a i jedno taksi vozilo, samo pukom srećom je prošlo bez težih posledica, ali je još jednom potvrdilo da se radi o najopasnijoj okretnici u gradu!

Ova okretnica je funkcionisala dobro do pre 15 godina, od kada je znatno povećan broj linija. Problem predstavlja i nizbrdica na kojoj je stanica, pa nezgode nisu retke. Neko od nadležnih bi što pre morao da se pozabavi ovim problemom dok ne bude teže povređenih – reči su stanovnika okolnih zgrada, prenosi “Blic”.

Najteža neseća dogodila se u decembru 2015. kada su se naslagala tri autobusa u trenutku dok su primala putnike. Tom prilikom povređeno je čak 24 ljudi, od kojih jedna osoba teže.

Ovo možda i nije tako čudno ako se zna da se radi o najvećoj okretnici u prestonici kroz koju prolaze autobusi sa čak 15 linija, gde se svakog dana obrne čak 1.500 vozila i prođe na desetine hiljada Beograđana. I sve to na nizbrdici, smeštenoj neposredno uz jednu od najprometnijih gradskih pijaca, mnogo manjih radnjica, a u čijem susedstvu će uskoro biti otvoren čak i jedan hotel.

U više navrata je bilo reči da će se okretnica sa Zelenog venca izmestiti na neku drugu, pogodniju lokaciju, a poslednji put se o tome govorilo 2015. godine. Međutim, do danas se ništa nije promenilo!

NESREĆE KOJE SU SE DOGODILE:

2.3.2017. – Parkirani autobus GSP-a se pokrenuo na nizbrdici, naleteo na drugi u kojem je bio vozač, a zatim su u paketu pokupili i jedno taksi vozilo. Dve osobe su povređene.

22.12.2015. – U sudaru tri vozila na okretnici povređene su čak 24 osobe, od kojih jedna teže. Autobus koji je primao putnike iznenada se pokrenuo i pokupio dva vozila GSP-a parkirana ispred.

28.5.2014. – Autobus privatnog prevoznika na liniji 67 se zakucao u obližnju zgradu. U trenutku nesreće u vozilu je bilo nekoliko putnika, a niko nije povređen.