CRNE PROGNOZE ANE BRNABIĆ: Danas ćemo imati PREKO 2.000 NOVOZARAŽENIH, pričam sa Vučićem o NOVIM MERAMA”

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će danas u Srbiji biti više od 2.000 novozaraženih korona virusom, a da će samo u Beogradu biti više od 1.000.

printscreen

– Bez sumnje će se epidemiološka situacija pogoršavati. Nama je svaki dan važan dok ne završimo dve nove kovid bolnice. Tada će biti lakše našem zdravstvenom sistemu, a to će biti u decembru – kazala je Ana Brnabić tokom gostovanja na TV Prva.

Ona je ponovila molbu svima “da nose maske i da prate sve preporuke”. Kako je istakla, “mesta u bolnicama ima, a trenutno je hospitalizovano 2.000 pacijenata od korona virusa”.

– Nikome nije u interesu da imamo nove mere. Najmanje šest puta dnevno razgovaram o tome sa predsednikom Srbije. Iako podaci deluju strašno, to je i dalje manje nego u regionu – kazala je Ana Brnabić.

Podsetimo, danas je dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, rekao da “u Beogradu ima deset puta više zaraženih nego što to brojke pokazuju”.

– Nalazimo se u nedelji kad je virus vrlo aktivan u Beogradu, to će biti i sledeće nedelje, bez obzira kakve budu brojke. Još uvek imamo tendenciju daljeg pogoršanja. Imamo dva puta više registrovanh u školama nego što je bilo prethodnih nedlja, i tu uočavamo pogoršanje. Beograd je trenutno mesto iz koga će se virus rasejavati na druge strane, i to će trajati. Broj slučajeva treba množiti sa 10. Mnogo je asimptomatskih – rekao je dr Kon.loading...