CRNI DAN ZA SRBIJU: Rekordan broj preminulih uz porast broja zaraženih korona virusom

Prema poslednjim podacima, broj aktivnih slučajeva koronavirusa u Srbiji je 3.339, a bitku sa kovidom 19 izgubile su 352 osobe.

Pixabay.com

U proteklih 24 časa čak 18 osoba je preminulo od posledica koronavirusa u Srbiji, saopštila je premijerka Ana Brnabić. Na respiratorima je 130 osoba. Zabeleženo je 386 novih slučajeva od 8.646 testiranih.

– Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da bi sačuvali zdravlje i živote ljudi. Moje mišenje je da je najefikasnija mera uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja makar vikendima. Ali se trudimo da ovaj put imamo drugačiji pristup, jer je ovo borba koja će trajati dugo. Borba u kojoj učestvuje celo društvo – rekla je premijerka Brnabić.

U Regionalnom kovid-centru u Novom Pazaru, za 24 sata umrlo je 10 pacijenata.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je od početka epidemije jučerašnji dan bio najgori u Vojvodini, kad je reč o broju novozaraženih i umrlih od kovida 19.

– Od poslednjeg preseka juče u 15 sati do sada u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije – rekao je ranije danas Gojković novinarima u Beogradu.

Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa od ponedeljka će se ponovo svakodnevno obraćati javnosti, u 15 sati.

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac rekao je za RTS da ta ustanova zbrinjava i hitne kovid-pacijente kada nema vremena za čekanje.