CRNO MU SE PIŠE: Otac košarkaša NBA optužen da je TERORISTA, čeka ga ZATVORSKA KAZNA!

Optuženi je vređao predsednika Turske, nazivajući ga "Hitlerom našeg doba".

AP Photo/Sue Ogrocki

Sud u Turskoj podigao je optužnicu protiv oca košarkaša NBA Enesa Kantera u kojoj se stariji Kanter optužuje da je član terorističke grupe, javila je danas turska novinska agencija Anadolija.

Anadolija je navela da je završena istraga oko Mehmeda Kantera i da će tužioci na sudu tražiti da se on proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu od pet do deset godina.

Nije navedeno kada će sudjenje u zapadnoj provinciji Tekirdag početi.

Anadolija javlja da je stariji Kanter, profesor, optužen da je kontaktirao oko 120 osumnjičenih s navodnim vezama s propovednikom Fetulahom Gulenom. On je izbačen iz javne službe posle neuspelog puča, i bio pet dana u pritvoru prošlog leta.

Enes Kanter, igrač Njujork niksa, pristalica je turskog propovednika Fetulaha Gulena koji živi u izgnanstvu u SAD i koga turska vlada optužuje da je organizovao propali puč 2016. godine. Gulen demantuje te optužbe.

Enes Kanter je u maju prošle godine zadržan u Rumuniji jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika. On je nakon toga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana nazvao “Hitlerom našeg doba“.